{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

ZINGIBER OFFICINALE ÖZÜ
(ZENCEFIL ÖZÜ)

INCI: Zingiber officinale kök ekstresi / Zingiber officinale ekstresi

Zingiber officinale özü nedir?

Zencefil, kök ekstresi, kök yağı ve kurutulmuş bir toz olarak faydası nedeniyle birçok farmakopesinin resmi bir bileşenidir. Kök ve yaprak kısımları bitki Zingiber officinale için faydalıdır. Çin, Batı Afrika, Jamaika ve Hindistan gibi tropikal bölgelere özgüdür. Fakat şu anda dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Tarihsel olarak, Hindistan ve Çin'den gelen eski edebiyatta tıbbi ve kozmetik amaçlı kullanılmıştır. Ekstrakt soluk kahverengi renktedir ve görünüşte neredeyse nettir. Yağ ayrıca keskin bir koku ile hafif sarımsıdır. Ekstrakt yağdan daha az keskindir. Kurutulmuş toz, çoğunlukla mutfak amaçlı kullanılan kremsi beyaz renktedir. Yağ, öncelikle zencefilin keskin tadı ve kokusundan sorumlu olan polifenol, yani gingerol içerir. Bunun dışında, gingerdionlar, gingediasetatlar, gingeroller, shogaoller ve linalool, sitral, cumene, limonen ve geraniol gibi diğer çeşitli uçucu bileşenler. Ayrıca A, C ve B6 vitaminleri içerir.

Kullanım ve Faydaları:

Zencefil özü ve yağı her ikisi de güçlü antioksidanlardır. Antioksidanlar sadece antioksidanlar değildir, aynı zamanda yaşlanma karşıtı süreçte önemli bir rol oynarlar. Yaşlanma veya erken yaşlanma, çevrede bulunan zararlı UV ışınlarının neden olduğu çevresel stresin bir sonucudur. Sonuç olarak, cildimizin önemli bileşenleri orijinal yapılarını kaybeder ve değişir. Bu, cildin görünümünü değiştirmesine neden olarak ince çizgiler, kırışıklıklar ve sarkık cilt üretir. Böylece, antioksidanlar oksijen veya serbest radikal tarafından bozulmanın ilk adımını durdurur ve yani kendini onlarla bağlar ve cildi daha fazla hasardan korur Ayrıca kollajenaz enzimini inhibe ederek önemli cilt proteini olan kollajenin bozulmasını azalttığına inanılmaktadır.  Aynı zamanda doğada anti-enflamatuardır, bu nedenle tahriş olmuş ve kırmızı cildi yatıştırır, aksi takdirde düzensiz cilt tonuna ve pürüzlü cilde yol açar. Antibakteriyel olarak, hem ürünü hem de cildi akne kopmalarına veya mantarlara, mayalara neden olabilecek dost olmayan bakterilerden korur. Mikrobiyal istila veya oksidatif hasarın neden olduğu bozulma şansı olmadığı için ürünün stabilitesi de iyileştirilir.  Ayrıca uygulandığında açık gözenekleri küçülterek cildi sıkılaştırır. Ayrıca cilt içindeki mikrosirkülasyonu iyileştirir. Mükemmel koku maskeleme özelliğine sahiptir, bu nedenle istenmeyen tat ve kokuları maskelemek için birçok üründe kullanılır. Saç bakım ürünlerinde, tıraş sonrası gibi erkek bakım ürünlerinde, kremlerde, jellerde ve losyonlarda, parfümlerde ve kokularda bulunabilir.

Kaynaklar:

https://www.makingcosmetics.com/Ginger-Root-Extract-ECOCERT-Approved_p_1316.html

https://books.google.co.in/books?id=AePNAgAAQBAJ&pg=PA325&dq=ginger kök ekstresi veya kozmetikte yağ kullanımı&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiKiIzPqL7jAhWQ8HMBHYphCfYQ6AEIMjAC#v=onepage&q=kozmetikte zencefil kökü ekstresi veya yağ kullanımı&f=false

https://pharmaxchange.info/2013/01/pharmacognosy-of-ginger/

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu