{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

STEARIC ASİT

INCI: Stearik asit

Stearik asit nedir?

Anyonik bir su içinde yağ emülgatörüdür. Doğal olarak hayvansal yağlarda veya bitkisel yağlarda bulunur. Yağ benzeri bir koku yayar ve suda çözünmez.

Kullanım ve Faydaları:

Ana kullanım, saç kremleri ve losyonlar gibi ürünlerin viskozitesini arttırmak için formülasyonlarda emülgatör olarak kullanılmasıdır. Kullanılan konsantrasyona bağlı olarak ağır kalın veya hafif bir formülasyon elde edilebilir.

Kremlerde, losyonlarda, kayganlaştırıcılarda, sabunlarda ve saç kremlerinde yumuşatıcı olarak kullanılır. Doğal yağ asidi içeriği nedeniyle ciltteki bozulmuş lipit yapısının onarılmasına yardımcı olan bir cilt bariyeri oluşturur. Lipid bariyerini onararak, cilt nemi daha iyi tutabilir ve cildi kurutan ortama su kaybını azaltabilir.  Kuru cilt kuru lekelere, tahriş olmuş cilde, cilt soyulmasına yol açacaktır. Yumuşatıcı özellikler cildi yatıştırır ve yumuşatır.

Saç kremlerinde kullanıldığında, saçları yağlı veya tartılmış bırakmadan saçları nemlendirmeye yardımcı olabilir. Sabun çubuklarında, cildi yumuşak ve kuru bırakmazken şeklin ve yapının korunması için kullanılabilir. Bu, sabun ürününde kullanılan yüzey aktif maddelerin dengelenmesine yardımcı olabilir, bu da safsızlıkları gidermek için harika olabilir, ancak aynı zamanda cilt yüzeyine de sıyrılır.

Makyaj ürünlerinde yüzün hassas bölgelerinde yağlı veya sert olmadan kullanılabilir.

Yüze uygulandığında, yumuşak bir soğutma etkisi verir. Lüks kremler için harika olan ipeksi bir his verirken ürünün daha iyi kaymasını sağlar. Stearik Stearat (yerinde sabun) içine nötralize edildiğinde temizlik maddesi olarak kullanılabilir.

Kokuları birlikte emülsifiye etmek ve örneğin mumlarda daha güçlü bir koku oluşturmak için kullanılan sterik asit, yapısal destek ve stabilite için kullanılır, ancak aynı zamanda daha güçlü ve daha uzun ömürlü bir koku sağlar.

Kaynaklar:

1 https://www.makingcosmetics.com/Stearic-Acid_p_315.html

2 https://www.ingredientstodiefor.com/item/Stearic_Acid/119/

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu