{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

LYE

INCI: Sodyum hidroksit

Sodyum hidroksit nedir?

Lye, tıpkı kostik soda gibi, Sodyum hidroksit için ortak bir isimdir. İnorganik bir bileşiktir. Kimyasal formülü NaOH'dur, burada Na + sodyum ve OH- hidroksit iyonları anlamına gelir. Doğada alkalidir ve suda çözünür. Beyaz, kristal tozdur.

Kullanım ve Faydaları:

Sodyum hidroksit esas olarak yağın hidrolize edilmesi ve yıllarca sabun yapımında kullanılır. Doğrudan uygulama cilde zarar verir olarak kabul edilir, ancak sabunlaştırma adı verilen bir işlemden geçtiğinde cildi temizleyen ve pürüzsüzleştiren bir sabun oluşturabilir. Asidik pH'ı nötre getirmek için herhangi bir formülasyonda veya "cildin asit mantosu" olarak da adlandırılan doğal asidik bir aralıkta kullanılabilir. Cildin doğal asidik yüzey pH'ı, aslında, cildin koruyucu yapısını sağlam tutmak için gereklidir. Bazı bileşenler daha yüksek (alkali) veya daha düşük (asidik) pH'a sahip olduğunda, cildin koruyucu mekanizmasına da zarar verirler. Böylece, zararlı bakteriler ve çevre cildi savunmasız hale getirebilir. Bu nedenle, bir ürünün pH'ını korumak, cildin sağlığı için çok önemlidir. Banyo ürünleri, ayak tozları, saç boyaları ve renkleri, temizleme ürünleri vb. Kullanılır.

Kaynaklar:

https://thedermreview.com/sodium-hydroxide/

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/sodium-hydroxide

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu