{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

SODYUM BENZOAT

INCI: Sodyum benzoat

Sodyum benzoat nedir?

Benzoik asidin sodyum tuzu. Cilt bakımı ve kozmetikte kullanılan yaygın bir koruyucudur.

Sodyum benzoat ve benzoik asit, kızılcık, erik, tarçın, elma, süt, peynir ve yoğurt gibi birçok gıdada doğal olarak bulunur.

Şeffaf bir sıvı oluşturmak için suda kolayca çözünebilen beyaz kristal bir katı olarak gelir.

Kullanım ve Faydaları:

Bir koruyucu olarak, kozmetik ürünlerde bakteri ve mantar büyümesini önleyebilir. Mikroorganizma benzoik asidi emer ve ph'ın düşmesine neden olur ve enzimatik fonksiyonun organizmanın üremesini inhibe ederek azalmasına neden olur.

Sodyum benzoat, kozmetikte kullanım için güvenli kabul edilir, ancak bir formülasyonda C vitamini ile birleştirildiğinde, benzen oluşumuna neden olan kimyasal bir reaksiyon meydana gelir. Benzen bilinen bir kanserojendir; Bununla birlikte, bir ürünü bu kimyasal reaksiyonu önleyen her iki bileşenle formüle etmenin yolları vardır. Bu, düşük konsantrasyonda sodyum benzoat ve çok konsantrasyonda C vitamini kullanmak olabilir, çünkü sodyum benzoat ile reaksiyona girmek yerine serbest radikal temizleyici olarak işlev gören vitamin nedeniyle.

Diğer bir endişe, sodyum benzoatın serbest radikallerin üretimini artırarak hücrelere zarar vermesidir. Serbest radikaller çok kararsızdır ve hücre zarlarına, DNA'ya ve proteinlere zarar verir.

Kaynaklar:

https://thedermreview.com/sodium-benzoate/

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu