{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

POTASYUM SETIL FOSFAT

INCI: Potasyum setil fosfat

Potasyum setil fosfat nedir?

Fosforik asit setil alkolün organik fosfat esterlerinin potasyum tuzu. Ayrıca alki fosfat olarak sınıflandırılır.

Kullanım ve Faydaları:

Bir yüzey aktif madde ve emülgatör olarak işlev görür, yani yağ ve su arayüzlerini bir araya getirebilir ve ürünü stabilize ederek karıştırmasını sağlayabilir. Bir yüzey aktif madde olarak, şampuanlar veya yüz temizleyicileri olsun, birçok temizlik ürününde kullanılır. Yağlı bileşenleri emülsifiye ederek kir ve yağı etkili bir şekilde temizleyebilir. Bir yüzey aktif madde, sıvılar ve katılar arasındaki yüzey gerilimini de azaltabilir.

Kozmetik İçerik İncelemesi (CIR) Uzman Paneli, bu içeriği kullanımı güvenli olarak gözden geçirmiştir, ancak bazı uzmanlar hassas cilde sahip olanlar için tahriş edici olabileceğine inanmaktadır. Sentetik olarak yapılan yağ alkollerinin cilt lipid çift katmanını değiştirdiği ve alerjik dermal reaksiyonlara neden olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, hassas cilde sahip kişilerin bu bileşenden kaçınması en iyisidir.

Kaynaklar:

https://thedermreview.com/potassium-cetyl-phosphate

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu