{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

MERCANKÖŞK

INCI: Origanum majorana yaprak ekstresi

Origanum majorana yaprak özü nedir?

Tatlı mercanköşk olarak da bilinen Marjoram, tatlı çam ve narenciye aromalarına sahip çok yıllık bir bitkidir. Kıbrıs ve Güney Türkiye'nin yerlisidir, şimdi dünyanın birçok yerinde yetişmektedir. Esas olarak aromatik yaprakları için yetiştirilir. Mercanköşk bitkilerinin çiçekli yaprakları ve üst kısımları, uçucu yağı çıkarmak için buharla damıtılır. Yaşlanmada kahverengi renkli ekstrakta koyulaşan sarımsı renktedir. Bu yağ kafur, borneol ve pinen gibi bileşenler içerir.

Kullanım ve Faydaları:

Mercanköşk yağı mükemmel bir aromaya sahiptir ve ayrıca saç koyulaştırıcı özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Aynı zamanda sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri vardır. Bu nedenle, aromaterapide de kullanılır. Antioksidanlarda doğal olarak yüksektir ve çevreden gelen toksinlere ve kirleticilere maruz kalma nedeniyle hücrelerde oluşan serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olur. Cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olabilir, ciltte yenilenmiş bir cilt bırakan safsızlık ve toksinlerin gözeneklerinden kurtulabilir. Esas olarak birçok şampuan, parfüm ve kokunun, cilt ve saç bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılır.

Kaynaklar:

https://cosmetics.specialchem.com/inci/origanum-majorana-leaf-extract

https://en.wikipedia.org/wiki/Marjoram

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu