{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

MANGIFERA INDICA (MANGO) TOHUM TEREYAĞI

INCI: Mangifera indica tohum yağı

Mangifera indica tohum yağı nedir?

Mangifera indica tohum tereyağı, bitkinin meyvelerinin tohumlarından elde edilir Mangifera indica genellikle bir mango ağacı olarak bilinir. Meyve mangosu dünyanın ana tropikal meyvelerinden biridir. Çin, Hindistan, Afrika, Brezilya ve Pakistan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Hindistan bu ağacın en yüksek yetiştiricisidir. Tohum tereyağı, sitrik asit ile rafine edilen ve düzgün bir görünüm elde etmek için daha fazla ağartılmış ve kokusu giderilmiş soğuk preslenmiş mango tohumları ile yapılır. Oleik asit, linoleik asit, palmitik asit ve stearik asit içerir. Kök ekstresi alfa-amyrin, beta-amyrin, cycloartenol gibi triterpenler içerir; Beta-sitosterol gibi steroller.

Kullanım ve Faydaları:

Tohum tereyağıDaha önce de belirtildiği gibi, içinde her ikisine de sahip olabilen çeşitli omega yağ asitleri vardır; cilt üzerinde uzun süreli yumuşatıcı etki ve aynı zamanda antiaging etkisi. Yaşlandıkça bu omega yağ asidi depolarımız azalır ve sonuç olarak cildimizin doğal yapısını desteklemek için yeterli besin alamayabiliriz. Mango tohumu yağı, cilt hücrelerinin yaşlanmasını, erken kırışıklıkların oluşumunu ve ciltte ince çizgilerin oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.

Bu tohum tereyağı, suyun yağ ve kir parçacıkları ile bağlanmasına yardımcı olan iyi emülsifiye edici özelliklere sahiptir, böylece ciltten kolayca durulanabilirler. Ayrıca toksinleri, kirleri ve diğer safsızlıkları ciltten uzaklaştırma işlemini kolaylaştırır. Nemi koruduğu, saç kırılmasını azalttığı, saç köklerini güçlendirdiği ve kepeği önlediği için saç bakım ürünlerinde kullanılır. Kök ekstresi kozmetik endüstrisine çok aşina değildir ve web'de çok az bilgi mevcuttur. Cilt kremlerinde, olgun cilt ürünlerinde, vücut yağlarında, dudak bakımında ve saç maskelerinde kullanılabilir.

Kaynaklar:

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/mangifera-indica-mango-seed-butter

https://cosmetics.specialchem.com/inci/mangifera-indica-seed-butter

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/6949835/linoleic

https://www.makingcosmetics.com/Mango-Butter-USDA-Certified-Organic_p_1252.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu