{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

LİKOPEN

INCI: Likopen

Likopen Nedir?

Likopen, büyük ölçüde domateslerden ve papayalar ve karpuzlar gibi diğer meyvelerden bulunan bir karotenoiddir. Parlak kırmızı renktedir. Genellikle meyve, yaprak ve domates sapının konsantre özlerinden elde edilir. Ekstraksiyon prosedürü, garantili likopen içeriğini elde etmek için özel olarak geliştirilmiştir.

Kullanım ve Faydaları:

Likopen esas olarak güçlü bir antioksidandır. Ayrıca antimikrobiyal ve yaşlanma karşıtı bir ajan olarak da kullanılabilir. Esas olarak cildi zararlı oksidatif etkilere ve ayrıca çevrede bulunan serbest radikallere karşı korur. Kendisini zararlı serbest radikallerden veya oksidatif türlerden değiştirerek cildi kurtarır. Kollajen ve elastin gibi cilt proteinlerinin serbest radikallerden zarar görmesini önleyerek orijinal cilt yapısını korur ve korur. Sonuç olarak cilt yapısı normale dönebilir ve ince çizgiler veya kırışıklıklar iyileşme gösterebilir. Aynı zamanda cildin nemi tutmasına ve tutmasına yardımcı olur, böylece cilt sakin hissedebilir. Cilt hücreleri içindeki uygun su içeriği de uygun elastikiyetin ve dokunun korunmasına yardımcı olur. Ayrıca likopen de cildi hafiflettiği için bulmak için hala araştırma aşamasındadır. Losyonlarda, jellerde, güneş bakım ürünlerinde, yaşlanma karşıtı ve kırışıklık karşıtı kremlerde, makyaj ürünlerinde kullanılır.

Kaynaklar:

https://www.lorealparisusa.com/ingredient-library/lycopene.aspx

https://www.makingcosmetics.com/Tomato-Lycopene_p_957.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu