{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

LEPTOSPERMUM SCOPARIUM YAĞI

INCI: Leptospermum scoparium yaprak ekstresi / Leptospermum scoparium yaprak / dal yağı

Leptospermum scoparium yaprak ekstresi / Leptospermum scoparium yaprak / dal yağı nedir?

Genellikle Manuka, Yeni Zelanda çay ağacı olarak bilinen Leptospermum scoparium; Yeni Zelanda'ya özgüdür. Yüzyıllar boyunca yerliler ve göçmenler tarafından yaraları, iltihabı, ateşi ve ağrıyı tedavi etmek için kullanılır. Esansiyel yağ, tıbbi ve kozmetik amaçlar için çok faydalıdır. Esansiyel yağ beta-triketonlar, seskiterpen hidrokarbonlar vb. İçerir.

Kullanım ve Faydaları:

Leptospermum scoparium'un antifungal, antibakteriyel, antienflamatuar, analjezik ve antioksidan aktiviteleri olduğu bilinmektedir. Beta-triketonlar antifungal, antibakteriyel aktiviteden sorumlu bileşenlerdir. Tüm aktif bileşenlerden elde edilen faydaların yanı sıra, manuka yağının zararlı UVB radyasyonlarını bloke ettiği bilinmektedir. Güneş radyasyonu cilt proteini hasarına neden olabileceğinden, bu da cilt kollajen bozulmasına, ince ve kaba kırışıklıkların oluşumuna ve cildin erken yaşlanmasına neden olur. Bu ışınlar başarılı bir şekilde bloke edildiğinde, cilt hasarı önlenebilir ve tersine çevrilebilir. Manuka yaprağının yağı ve özü hassas ciltlerde de kullanılabilir. Bununla birlikte, kozmetik kullanımı ile ilgili araştırmalar hala devam etmektedir. Cilt bakımı, saç bakım ürünleri ve banyo malzemelerinde kullanılır.

Kaynaklar:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3677636/

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu