{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

LAVANTA ÖZÜ VE YAĞI

INCI: Lavandula angustifolia yağı / Lavandula angustifolia çiçeği

Lavandula angustifolia yağı / Lavandula angustifolia çiçeği nedir?

Lavanta, lavanta / mor renkli çiçeği olan yaprak dökmeyen bir çalıdır, sadece kokusuyla değil, aynı zamanda tıbbi ve kozmetik kullanımlarıyla da ünlüdür. Akdeniz ülkelerine özgüdür. Bununla birlikte, esas olarak en popüler olan iki farklı çeşit vardır; bir İngiliz lavantası (Lavendula angustifolia) ve diğer bir çeşidi Fransız lavantası veya melez lavantadır (Lavandula hybrida). Bu ikisi arasındaki sadece birkaç fark, çiçekteki renk ve kafur içeriğidir. Melez çeşidi daha parlak renge ve tıbbi güçlü kafur kokusuna sahiptir. Yağ, çiçeklerin buharla damıtılmasıyla elde edilir. Karakteristik bir kokuya sahip açık sarı bir sıvı olarak gelir. Ekstrakt, çiçeklerden ve yapraklardan buhar damıtma ile elde edilir. Genellikle karakteristik kokusu olan koyu kehribar rengi sıvı olarak gelir. Yağ ve ekstrakttaki ana aktif bileşenler, linalool, linalil asetat, 1,8-sineol, kafur ve endo-borneol gibi polifenollerdir; ve küçük miktarlarda alfa-pinen, kafen, beta-pinen, limonen, terpineol, vb.

Kullanım ve Faydaları:

Yağ sakinleştirici ve tahriş edici özelliklere sahiptir. Cilde uygulandığında, rahatlamayı teşvik eder, stres seviyelerini azaltır. Parfümeride de kullanılabilir. Daha sonra iltihap yolunu tıkayarak cildi sakinleştirir ve böylece onunla ilişkili kızarıklık veya ağrıyı hafifletir.   Ekstrakt yatıştırıcı ve arındırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca cilt kan akışını iyileştirmek için aromaterapide kullanılabilir ve lekeli cildi iyileştirmeye yardımcı olur. Hem Extract hem de yağ, banyo malzemeleri, cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde kullanılabilir.  Ekstrakt losyonlarda, kremlerde, şampuanlarda, banyo preparatlarında, lekeli ciltlerde kullanılır.

Kaynaklar:

https://www.makingcosmetics.com/Lavender-Essential-Oil_p_1483.html

https://www.makingcosmetics.com/Lavender-Extract_p_524.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5878871/

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu