{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

LAURYL LAKTAT

INCI: Lauril laktat

Lauryl laktat nedir?

Dodesil laktat olarak da bilinen Lauril laktat, adından da anlaşılacağı gibi, bir esterleştirme işlemi yoluyla lauril alkol ve laktik asitten yapılır. Lauril alkolü palmiye yağından elde edilir. Laktik asit, doğal olarak oluşan Alfa Hidroksi Asitlerden (AHA'lar) biridir. Sütte bulunur. Soluk sarı olarak sarı berrak bir sıvıya gelir. Soluk ve tereyağlı bir kokusu vardır.

Kullanım ve Faydaları:

Yağlı alkol ve yağ asidinin bir esteridir, bu nedenle her iki molekülün de nem sağlayacak veya cildin yağ içeriğini iyileştirecek şekilde özelliklerine sahiptir. Cilde pürüzsüz bir his verir ve cilt üzerinde cilt nemini içinde tutan koruyucu bir tabaka oluşturur. Kimyasal formülünde, suda çözünürlük sağlayan serbest bir alkol grubuna sahiptir ve bu özellik banyo yağının hazırlanmasında özellikle yararlıdır. Cildi kurutmadığı gibi cilde temizlik sağlar. Nemlendiricilerde, temizleme ürünlerinde, cilt bakım ürünlerinde, makyaj ürünlerinde, şampuanlarda, saç boyalarında ve saç bakım ürünlerinde kullanılır.

Kaynaklar:

https://books.google.com/books?id=AePNAgAAQBAJ&pg=PA212&dq=lauryl kozmetikte kullanılan alkol&hl=en&newbks=1&newbks_redir=0&sa=X&ved=2ahUKEwjm9pGBifjlAhWENX0KHVMdD9sQ6AEwAHoECAUQAg#v=onepage&q=kozmetikte kullanılan lauryl alkol&f=false

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/lauryl-lactate

https://www.thegoodscentscompany.com/data/rw1301141.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu