{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

LAKTOBIYONIK ASİT

INCI: Laktobiyonik asit

Laktobiyonik asit nedir?

Laktobiyonik asit, glukonik asit ve galaktozdan oluşan bir disakkarit olarak düşünülebilir. Bir şeker asididir. Laktozun oksidasyonu ile de oluşturulabilir. Katı, kristal beyaz bir toz olarak gelir.

Kullanım ve Faydaları:

Laktobiyonik asit, bir humektan'ın benzersiz bir özelliğini veren birçok hidroksil grubuna sahiptir. Bu, cilt için çevreden nem çekebileceği anlamına gelir. Ayrıca, zararlı oksijen moleküllerine ve serbest radikallere karşı savaşabilen bir antioksidan olarak da kullanılır. Cildin bu radikaller tarafından yapısal olarak değiştirilmesini önler ve böylece ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasını ve cildin erken yaşlanmasını önler. Laktobiyonik asidin yapısında yer alan daha birçok -OH grubu nedeniyle, cilde nüfuz edemez, bu da cildin AHA'lara kıyasla daha az tahriş yaşamasına yardımcı olur. Bu nedenle, bir soyma maddesinde tercih edilen bir özellik olarak kabul edilebilecek tahriş olmadan iyi bir soyma etkisi verir. Ayrıca fotoyaşlanmayı önlemeye yardımcı olur. Esas olarak peeling veya peeling hazırlığında kullanılır.

Kaynaklar:

https://cosmetics.specialchem.com/inci/lactobionic-acid

https://www.mdedge.com/dermatology/article/196479/aesthetic-dermatology/lactobionic-acid

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu