{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

KOJİK ASİT

INCI: Kojik asit

Kojik asit nedir?

Kojik asit, mısır veya pirinç şekerlerinin mantar fermantasyonu ile üretilen doğal bir metabolittir. Alternatif olarak, bir mantardan veya soya sosu / pirinç sirkesi gibi bazı bitkisel ürünlerden izole edilir. Kirli beyaz bir tozdur. Kendisi reaktif bir moleküldür, ancak türevleri de benzer amaçlar için kullanılır.

Kullanım ve Faydaları:

Esas olarak cilt aydınlatması ve pigmentasyon kusurlarına bağlı cilt problemleri için kullanılır. Esas olarak, melanin sentezinden sorumlu olan tirozinaz enzimini inhibe ettiği bilinmektedir. Güneş ışığının varlığında da benzer bir mekanizma ile bronzlaşma etkisini inhibe eder. Bu nedenle, UV koruyucusu ve hiperpigmentasyonun baskılayıcısı olarak kullanılır. Ayrıca iyi bir ürün renk sabitleyici gibi başka kullanımları da vardır. Ayrıca, bir üründe kullanıldığında, ürünü kimyasal ve mikrobiyal bozulmadan koruyan bir koruyucu görevi görür. Kremlerde, losyonlarda, makyaj ürünlerinde ve sıvılarda kullanılır.

Kaynaklar:

https://www.researchgate.net/publication/330181181_Kojic_acid_applications_in_cosmetic_and_pharmaceutical_preparations

https://www.makingcosmetics.com/Kojic-Acid_p_284.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu