{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

ISOPROPYL ISOSTEARAT

INCI: İzopropil izostearat

İzopropil izostearat nedir?

İzopropil izostearat, izopropil alkol ve stearik asitten yapılır.  Stearik asit bitkisel ve hayvansal yağlarda bulunur. Hafif yağlı kokusu olan berrak bir sıvı olarak gelir. Çok düşük viskoziteye sahiptir.

Kullanım ve Faydaları:

İzopropil izostearat, düşük viskozitesi nedeniyle kolay yayılmasını sağlar. Nispeten daha küçük boyutlu bir moleküldür, bu nedenle cilt katmanları boyunca iyi bir penetrasyona sahiptir. Yağlı bir his olmadan nemlendirme kabiliyetini kanıtlamıştır. Düşük viskozite ve pürüzsüz his nedeniyle, yağlayıcı olarak kullanılır. Herhangi bir formüle eklendiğinde bir yağlayıcı, kuru bileşenlerin akışını kolaylaştırabilir, bu da formülasyon yapımını hızlandırabilir ve izopropil izostearat kullanıldığında toplam ürün kalitesine de fayda sağlayabilir. Ayrıca kompakt toz veya maskara gibi bir üründe bağlayıcı olarak kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde, göz makyajında, yüz makyajında, krem ve losyonlarda kullanılır.

Kaynaklar:

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/isopropyl-isostearate

https://www.makingcosmetics.com/Isopropyl-Isostearate_p_808.html

https://www.thegoodscentscompany.com/data/rw1352081.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu