{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

HİDROKSİLLENMİŞ LESITİN

INCI: Hidroksillenmiş lesitin

Hidroksillenmiş lesitin nedir?

Hidroksillenmiş lesitin, laktik asit ve hidrojen peroksit gibi organik asitlerle reaksiyona giren lesitindir. Vücudumuzdaki hücrelerde bulunan doğal bir emülgatördür. Fosforik asidin kolin esteri ile bağlantılı stearik, palmitik ve oleik asidin doğal bir karışımı olarak düşünülebilir. Hidroksilasyon, suda da çalışan lesitin emülgatörünü yapar. Ayrıca oksidasyon ve ısıya karşı stabilite sağlar.

Kullanım ve Faydaları:

Hidroksillenmiş lesitin, yapısında hem suda çözünür hem de yağda çözünür gruplara sahiptir. Böylece, yüzey aktif madde olarak kullanılabilir. Lesitin tek başına sadece lipit çözünürlüğüne sahiptir, ancak hidroksillenmiş lesitin olarak modifiye edildiğinde, suda daha çözünür hale gelir. Su emülsiyonunda yağ olması durumunda emülgatör olarak kullanılabilir. Cilt üzerine uygulandığında, cilt yüzeyinde nemin buharlaşmasına izin vermeyen bir tabaka oluşturur. Cildi şartlandırabilir ve cildi nemli ve yumuşak hale getirebilir. Cildin farklı stres faktörlerinden iyileşmesini iyileştirir. Krem ve losyonlarda, cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Kaynaklar:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hydroxylated_lecithin

https://en.wikipedia.org/wiki/Hydroxylated_lecithin

https://books.google.co.in/books?id=_2Vgsk7o9LsC&printsec=frontcover&dq=hydroxylated kozmetikte kullanılan lesitin&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwifyNrUquzkAhV_73MBHUgKBioQ6AEIWTAI#v=onepage&q&f=false

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu