{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

HIPOPHAE RHAMNOIDES

INCI: Hippophae rhamnoides yağı / Hippophae rhamnoides özü

Hippophae rhamnoides yağı / Hippophae rhamnoides özü nedir?

Hippophae rhamnoides, çoğunlukla Doğu Avrupa ve Asya'da bulunan Deniz topalak için bilimsel bir isimdir. Deniz topalak meyveleri ve tohumları kozmetik öneme sahiptir. Olgun meyveler meyve suyu almak için ezilir ve bu meyve suyu farklı formülasyonlar yapmak için kullanılır. Bununla birlikte, bazen tüm bitki bir ekstrakt elde etmek için kullanılabilir. Karakteristik kokusu olan turuncu-kahverengi ila kahverengi renkli sıvı olarak gelir. Meyve, A, B1, B12 Vitaminleri, C, E, K ve P vitaminleri gibi vitaminler bakımından zengindir; karotenoidler, fitosteroller, sakaritler, triterpenoidler, saponinler, likopen ve flavonoidler.  Meyvelerin tohumları, koyu kırmızımsı-turuncu renkli olan yağı elde etmek için soğuk preslenir. Yağ, daha fazla sayıda karotenoid ve Oleik asit, linoleik asit, linolenik asit ve palmitoleik asit gibi önemli yağ asitleri içerir.

Kullanım ve Faydaları:

Ekstrakt ve yağ, her ikisi de vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bu nedenle, düzenli olarak herhangi bir preparatta kullanıldıklarında, cildin göründüğü ve hissettiği şekilde tamamen dönebilirler. Vitaminler doğal antioksidanlardır. Böylece, çevresel faktörlerin neden olduğu herhangi bir serbest radikal veya oksidatif hasarı önleyebilirler. Sadece daha fazla hasarı durdurmakla kalmaz, aynı zamanda ekstrakt ve yağ doğal mineraller, vitaminler ve diğer önemli bileşenler bakımından zengin olduğu için daha önce hasar görmüş cildi de iyileştirirler. Yağ ve ekstrakt, hassas ve tahriş olmuş veya iltihaplı cildi iyileştirebilir ve histamin salınımını azaltarak yatıştırabilir. Bir başka sorunlu alan kuru cilttir, cildin genel sağlığını ve görünümünü iyileştirmek için cildi nemlendirebilir ve besleyebilir. Ölü cilt hücrelerini yüzeyden çıkarmak ve eşit tonda cilt sağlamak için büzücü olarak kullanılabilir. İyice ve düzenli olarak uygulandığında, cilt metabolizmasının büyük ölçüde iyileştiğine inanılmaktadır, bu da toksinlerin daha fazla yıkanmasına ve cildin olgunlaşmasının geciktirilmesine neden olabilir. Cilt sonunda genç görünebilir ve hissedebilir. Yağ / ekstrakt yüz temizliği, bebek bakımı, vücut bakımı ve yüz bakımında kullanılabilir.

Kaynaklar:

https://www.makingcosmetics.com/Sea-Buckthorn-Extract_p_1221.html

https://lotioncrafter.com/products/sea-buckthorn-berry-oil

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu