{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

HİBİSCUS

İNCİ: Hibiscus sabdariffa çiçek özü / Hibiscus sabdariffa tohum yağı

Hibiscus sabdariffa çiçek özü / Hibiscus sabdariffa tohum yağı nedir?

Hibiscus, dünya çapında, herhangi bir sıcak veya soğuk iklimde neredeyse bilinen ve bulunan bir çiçektir. Afrika ve Amerika'ya özgüdür. Bitki küçük odunsu bir ağaca çalı olarak yetiştirilebilir. Çiçek kozmetik öneme sahiptir ve tohumlar da bir dereceye kadar. Askorbik, tartarik asit, malik asit ve sitrik asit gibi organik asitler içerir; antosiyaninler- deliphinidin, hibiscina; fitosteroller, flavonoidler, müsilajlar arabinanlar, arabinogalaktanlar, rhamnogalakturonanlar gibi şekerler içerir.

Kullanım ve Faydaları:

Hibiscus tohumu yağı ve çiçek özü, çeşitli şekillerde cilt yararları göstermiştir. Flavonoidler, karotenoidler ve tanenler onu etkili bir antioksidan yapar. Bir antioksidan, serbest radikallere karşı savaşabilir ve ayrıca cildi cilt yapısal elemanları üzerindeki zararlı oksidasyon etkilerine karşı koruyabilir. Cilt bu tür hasarlardan kurtulduğunda, ince çizgiler, kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtileri kolayca önlenebilir. Tohum yağı ayrıca yaşlanan cilt üzerinde de kırışıklık yumuşatıcı etkiye sahiptir. Çiçek özü cilt yüzeyinde çalışır, cilt yüzeyinde kalan ölü cilt hücreleri veya kir veya bakteri içeren kompleksler oluşturur ve cilt yüzeyinde peeling etkisi verir. Bu tür peeling etkisi cildin eşit tonda görünmesini sağlayabilir ve herhangi bir leke veya koyu halkalar sorunu çözülebilir. Aynı zamanda büzücü gibi davranır, yani cilt hücresini küçültebilir ve büyük görünümlü açık gözeneklerin küçültüleceği ve ciltte daha pürüzsüz bir görünüm kazandıracak şekilde yapılandırılabilir. Kremlerde, losyonlarda, jellerde, saç bakım ürünlerinde ve tonerlerde kullanılır.

Kaynaklar:

https://www.cosmeticsandtoiletries.com/formulating/category/antiaging/8288227.html
https://iosrphr.org/papers/vol8-issue7/Version-2/K080702101119.pdf

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu