{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

HELIANTHUS ANNUUS TOHUM YAĞI

INCI: Helianthus annuus tohum yağı

Helianthus annuus tohum yağı nedir?

Helianthus annuus genellikle ayçiçeği olarak bilinir. Amerika kıtasına özgüdür. Tohumları, ayçiçeği tohumu yağı olarak bilinen yağı elde etmek için kullanılır. Pişirme amaçlı ve kozmetikte de yaygın olarak kullanılır. Genellikle tohumlar ya ezilir ve ekstrakte edilir ya da uçucu olmayan ayçiçek yağı elde etmek için ezilir ve preslenir. Ayçiçeği tohumu yağı, E vitamini, linoleik asit, oleik asit, stearik asit, palmitik asit, steroller ve skualen bakımından zengindir. Yağ, berrak hafif kehribar renkli bir sıvı olarak mevcuttur. Hidrojene ayçiçek yağı, ayçiçek yağı gliseritleri / gliserit ve ayçiçeği tohumu asidi gibi kozmetikte kullanılabilecek çeşitli tohum bazlı türevler de mevcuttur.

Kullanım ve Faydaları:

Tohum yağı, antioksidan görevi gören en yüksek miktarda E vitaminine sahiptir. Serbest radikalleri nötralize edebilen ve cildi serbest radikallerin neden olduğu daha fazla hasardan koruyabilen bir serbest radikal temizleyicidir. Cildin erken yaşlanması, tohum yağı sürekli kullanılırken kademeli olarak iyileştirilebilir. Aynı zamanda öncelikle yumuşatıcı olarak çalışır, bu da cilt üzerinde sadece cildi korumakla kalmayıp aynı zamanda ciltteki nemi de koruyabilen tıkayıcı bir tabaka oluşturarak kuru cildi nemlendirebilir. Tamamen nemlendirilmiş cilt daha yumuşak ve daha güçlü hale gelir. Bu özellik aynı zamanda onu iyi bir cilt / saç kremi yapar. Linoleik asit, oleik asit, cildin dış tabakasındaki eksik yağ içeriğini yenilemede cilde yardımcı olur ve daha sağlam hale getirir. Sağlam bir tabaka, cildin kuru, kaşıntılı ve lapa lapa cilt semptomlarından kurtulmasına yardımcı olur. Aynı zamanda elastikiyeti arttırır, temizlik eyleminde de faydalı olan kan dolaşımını arttırır. Ayrıca yüksek miktarda linoleik asit nedeniyle tahriş olmuş cildi sakinleştirebilir. Cildi yatıştırabilir ve daha pürüzsüz ve herhangi bir cilt sıkıntısından arındırır. Son zamanlarda, tohum yağında bulunan linoleik asidin, saç dökülmesine bağlı bir hormon olan DHT oluşumunu engelleyebileceği bulunmuştur. Ayçiçeği tohumu yağı ve türevleri, banyo ürünleri, temizlik ürünleri, tüy dökücüler, saç kremleri, şampuanlar, cilt bakım ürünleri, makyaj malzemeleri ve güneş ürünlerinin formülasyonunda kullanılır.

Kaynaklar:

https://thedermreview.com/helianthus-annuus-sunflower-seed-oil/

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/helianthus-annuus-sunflower-seed-oil-and-related-ingredients

https://www.lorealparisusa.com/ingredient-library/sunflower-seed-oil.aspx

https://www.cir-safety.org/sites/default/files/Helianthus annuus.pdf

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu