{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

HAMAMELIS VIRGINIANA

INCI: Hamamelis virginiana yaprak özü

Hamamelis virginiana yaprak özü nedir?

Amerikan cadı-ela olarak da bilinen Hamamelis virginians, Kuzey Amerika'ya özgüdür. Kokulu kış çiçekleri ve odunsu dokulu meyve kapsülü ile ünlüdür. Yaprak ekstresi tıbbi ve kozmetik amaçlar için kullanılır. Ekstrakt, tipik kokuya sahip amber sıvı olarak gelir. Ekstrakt, bitkinin yaprağının soğuk işlenmesinden elde edilir. Yaprak özü esas olarak gallik asit, hamamelitannin, proantosiyanidinler, polifenoller ve flavonoidler içerir.

Kullanım ve Faydaları:

Ekstrakt yatıştırıcı ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Hafif tahriş veya kızarıklık ile cilde yardımcı olur ve herhangi bir iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca ölü cilt hücrelerini, onunla ilişkili kiri veya tozu gevşetir ve neme karışmış ölü bakterileri de uzaklaştırır. Ayrıca cilt hücrelerini küçültür ve cilt epidermal tabakası üzerinde gözenek sıkılaştırıcı etki sağlar. Güneş ışınlarının neden olduğu zararlı etkiyi engeller. Cilt bakım preparatlarında, güneş öncesi ve sonrası bakım preparatlarında kullanılır.

Kaynaklar:

https://cosmetics.specialchem.com/inci/hamamelis-virginiana-leaf-extract

https://www.makingcosmetics.com/Witch-Hazel-Extract_p_74.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu