{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

GUAR GUM

INCI: Guar hidroksipropiltrimonyum klorür

Guar hidroksipropiltrimonyum klorür nedir?

Guar zamkı, bilimsel olarak chamois tetragonolobus olarak bilinen guar bitkisinin tohumlarından elde edilir ve galaktomannan olarak adlandırılan yüksek moleküler ağırlıklı şeker / polisakkarit içerir. Sarımsı bir toz olarak gelir, karakteristik ama hafif bir kokuya sahiptir.

Kullanım ve Faydaları:

Galaktomannan büyük bir moleküldür, bu nedenle formülasyonda kalınlaşma etkisi sağlamak için kullanılır. Bununla birlikte, sadece viskoziteyi arttırmak için bir jel oluşturmaz, bu da onun özel bir özelliği olarak kabul edilebilir. Bazen koyulaştırıcılarla ilgili bir başka sorun, yüzey aktif maddenin köpüklenme etkisini bozmalarıdır, ancak guar zamkı durumunda, köpüklenme etkisini arttırır, bu da şampuanlar, el yıkamaları ve vücut yıkamaları için ideal bir seçimdir. Ayrıca bir şeker molekülü olarak, cilde veya saça uygulandığında bile su moleküllerini çekebilir ve tutabilir, bu da kuru saç ve cilt üzerinde koşullandırma etkisine neden olur.

Guar zamkı çoğunlukla guar zamkının oldukça kararlı bir formu olan kuaterner amonyum tuzu - guar hidroksipropiltrimonyum klorür olarak mevcuttur. Guar zamkının normal formundan daha fazla koşullandırma etkisi sağlar. Losyonlarda, kremlerde, vücut yıkamalarda, şampuanlarda, saç kremlerinde, duş jellerinde vb. Kullanılır.

Kaynaklar:

https://apeda.gov.in/apedawebsite/SubHead_Products/Guargum.htm

https://www.makingcosmetics.com/Guar-Gum-Cationic_p_309.html

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu