{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

GİZLİN SOJA YAĞI

INCI: Glisin soja yağı

Glisin soja yağı nedir?

Glisin soja, Soya için başka bir isimdir ve amino asit "glisin" ile karıştırılmaz. Yabani soya fasulyesi olarak da bilinir. Soya fasulyesi Doğu Asya'ya özgüdür ve dünyanın birçok yerinde yetiştirilir. Tohumlar esas olarak kozmetikte bir yağ, ekstrakt ve sterol şeklinde kullanılır. Soya özü hafif ila orta sarı sıvı olarak gelir. Soya önemli miktarda protein, genistein, izoflavon, fitoöstrojen, esansiyel amino asitler, esansiyel yağ asitleri, lesitin, vitamin ve mineraller ve özellikle E vitamini içerir.

Kullanım ve Faydaları:

Soya fasulyesi yağı, özü ve sterollerin üçü de antioksidanlar kadar faydalıdır. Serbest radikallerin çevresel maruziyeti genellikle cildin zarar görmesine neden olur. Cilt proteininin yapısını değiştirir, bu da kırışıklıklar, ince çizgiler ve sarkık cilt gibi cilt sorunlarına yol açar. Bu soya ürünleri herhangi bir cilt bakımı formülasyonunda kullanıldığında, antioksidan etki çevrede bulunan serbest radikallerin nötralizasyonuna yol açar.  Soya fasulyesi özü cilde uygulandığında, ölü cilt hücrelerini, tozu gevşetir ve aksi takdirde cilde bağlı kalır. Bu nedenle, bir üründe kullanıldığında, ölü cilt hücrelerini pul pul dökerek daha taze, daha parlak yeni bir cilt ortaya çıkarır. Bu şekilde cildin yeni, eşit tonda ve esnek görünmesini sağlar. Cilt üzerinde anti-enflamatuar etkiye sahiptir, bu nedenle kırmızı, iltihaplı ve hassas ciltler için faydalıdır.  Kollajen sentezi üzerinde uyarıcı etkisi olduğuna inanılmaktadır. Ekstrakt, zararlı UV ışınlarına karşı da koruma sağladığı için güneşten korunma amacıyla da kullanılır.  Glisin soja sterolleri, daha önce de belirtildiği gibi, fitosteroller olarak adlandırılan, özellikle kuru ciltler üzerinde yararlı etkisi olan soyada bulunan bitki bazlı alkollerdir. Cilt üzerinde, nemin buharlaşmasına izin vermeyecek ve böylece doğal nemi koruyacak şekilde bir tabaka oluşturdukları için. Böylece kuru ciltlere uygulandığında cildi nemlendirir, yumuşak ve esnek hale getirir. Soya yağı, tohum özü ve / veya sterol içeren preparatlar çoğunlukla kremler ve losyonlar, vücut bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri, saç bakım ürünleri, tonerler ve makyaj ürünleridir.

Kaynaklar:

https://www.lorealparisusa.com/ingredient-library/soybean-oil.aspx

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/soybean-glycerides

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25850195

https://www.cir-safety.org/sites/default/files/soy042019SLR.pdf

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu