{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

GLİSİN

INCI: Glisin

Glisin Nedir?

Glisin, genellikle vücudun kendisi tarafından yapılan ve cilt yapısında ve cilt yüzeyinde yaygın olarak bulunan esansiyel olmayan bir amino asittir. Beyaz, kristal bir toz olarak mevcuttur.

Kullanım ve Faydaları:

Glisin, cildin gözeneklerinden kolayca geçebilen tüm amino asitlerin en küçüğüdür. Bu yüzden ciltteki nemi korumada çok faydalıdır. Dahası, cildin önemli protein kolajeninin bileşenlerinden biri olarak glisin içerdiğini bilmek ilginçtir. Diğer amino asitlerle birlikte glisin, ayrıca şekerler ve elektrolitler cildin doğal nemlendirici faktörünü (NMF) oluşturur. Bu nedenle, cilde glisin uygulandığında, cildin nem tutulmasını arttırır.  Nemli cilt genellikle neden olduğu çevresel hasarlara dayanacak kadar güçlüdür. Topikal olarak uygulandığında, ince çizgilerden ve kırışıklıklardan kurtulmaya yardımcı olur. Daha önce de belirtildiği gibi, diğer iki amino asit prolin ve hidroksiprolin ile birlikte kollajenin bir parçasıdır. Yaşlandıkça doğal kollajen seviyemiz azalır, bunun sonucunda cilt sıkılığını kaybeder. Glisin cilde topikal olarak uygulandığında, cildin temel matrisini güçlendirmeye ve cildin daha sıkı olmasına yardımcı olur. Ayrıca, cildin onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olur. Glisin ayrıca kozmetik formülasyonda tamponlayıcı bir ajan olarak da rol oynar. Formülasyonu nötralize eder, böylece cilde yatıştırıcı hale getirir. Vücut bakımı, cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde kullanılır.

Kaynaklar:

https://thedermreview.com/glycine/

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu