{hook h='beforedict01'}{hook h='beforedict02'}

GLUKONOLAKTON

INCI: Glukonolakton

Glukonolakton nedir?

Glukonolakton, glukono delta lakton olarak da bilinir. Kimyasal yapısına dayanarak, bir polihidroksi asittir (PHA). Aynı zamanda yeni nesil AHA olarak da adlandırılır. Glukonik asidin bir esteri veya kurutulmuş glukonik asit şeklidir. Bal, fermente ürünler, şarap ve meyve sularında bulunur.  Glukonik asit, glikoz metabolizmasının bir yan ürünüdür. Bir glikoz molekülünde bulunan aldehit, glukonik asit üreten aside dönüştürüldüğünde; ve glukonik asit yapısından bir su molekülünü kaybettiğinde, glukonolakton oluşur. Onları birbirine bağlı hale getirmek. Glukonolakton suya eklendiğinde, hemen glukonik aside dönüştürülür. Beyaz kristal kokusuz bir toz olarak gelir.

Kullanım ve Faydaları:

Glukonolakton, birden fazla hidroksil grubuna sahip olduğu için birçok üründe nemlendirici olarak kullanılır. Bu hidroksil grupları suyu çeker ve cilde uygulandığında cilt için saklar. Aynı zamanda cilt hücrelerini küçültür ve böylece gözeneklerin laktik asit veya sitrik asit (AHA) gibi daha küçük görünmesini sağlar. Nemlendirilmiş cilt görünümünde daha pürüzsüzdür ve büzülme ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına yardımcı olur. Zararlı oksidatif reaksiyonlara ve serbest radikallere karşı kendini kullanabilen ve cilt yapısının önemli moleküllerini değişmekten kurtaran bir antioksidan görevi görür. Aksi takdirde, hasarlı cilt yapısı hatalı bir epidermise yol açarak pürüzlü cilde neden olur. Bir ürünün formülasyonunda antioksidanlar olduğunda, stabilitesini arttırır.  Glukonolakton ayrıca hassas ciltler için tahriş edici değildir. En az hassasiyet potansiyeline sahiptir. Formülasyonlarda, çözeltinin pH'ını ayarlamak için de kullanılır. Yapısında birçok -OH grubu bulunduğundan, -OH grubu onu şelatlama ajanı yapan en reaktif grup olarak kabul edildiğinden, diğer grupların yerini almak için daha fazla alana sahiptir. Gargaraların, temizlik ürünlerinin, saç bakım ürünlerinin, cilt bakım ürünlerinin ve banyo ürünlerinin formülasyonunda kullanılır.

Kaynaklar:

https://lotioncrafter.com/products/glucono-delta-lactone-gdl

https://cosmeticsinfo.org/ingredient/gluconolactone

{hook h='afterdict01'}{hook h='afterdict02'}

Uyarı: Burada toplanan bilgiler kullanım ve kapsam açısından sınırlıdır. Hüküm ve koşullara bakın.

Sürekli gelişen bir cilt için cilt bakım sistemi, her günün Cildin Durumuna göre uyarlanmış tedavi oluşturmak için bilimsel olarak kanıtlanmış etkinliğe sahip tanınmış aktif bileşenleri kullanır.

  • Copyright ®LESIELLE, UYARLANABILIR CİLT BAKIMI, ®İZOLE FORMÜLASYON™
  • Tüm hakları saklıdır 2023

Menu